Studeren en geld
Studeren kost geld. Het kan zijn dat je daar verschillende vragen over hebt waar je graag meer over wilt weten om zo goed voorbereid te starten met je studie;
- Wat kost een studie eigenlijk?
- Ga ik op kamers en welke kosten komen daarbij kijken?
- Wat betekent een lening bij DUO?
- Hoe kan je rondkomen van je studentenbudget?
- Wat moet je allemaal regelen op financieel vlak als je bent afgestudeerd?
Nibud heeft al deze vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet:
Inzicht in jouw geldzaken
Als (jong)volwassen moet je steeds meer zelf regelen. Dit is goed, maar kan best lastig zijn, helemaal op het gebied van financiën. Hoe stem je je inkomsten en uitgaven goed op elkaar af als student? Krijg inzicht door je administratie op orde te houden en te begroten. Dan weet je wat er binnenkomt, wat je uit kan geven en beperkt je het risico op schulden.
Via de website van het Nibud kan je juiste info en tips vinden op financieel gebied:
Loop geen geld mis
Als je student bent is de kans groot dat je recht hebt op zorgtoeslag. Als je dat aanvraagt krijg je iedere maand geld om jou te helpen met het betalen van jouw zorgverzekering. Op de pagina ’18, wat nu?’ staat hier meer informatie over.
Nog een tip: ga je naar school en heb je een bijbaantje, vakantiewerk of een stageplek? Dan kun je in de meeste gevallen belasting terugvragen. Dat is dus ook de moeite waard om te doen. Meer weten over belastingaangifte doen? Nibud legt het uit:
Gratis advies over je geldzaken
Woon je in Utrecht en wil je gratis advies over je geldzaken? Dat kan! Neem contact op met de Geldzaak. De geldzaak is een initiatief van U Centraal.
Dropshipping
Dropshippen wordt wereldwijd steeds populairder. Het is algemeen bekend dat hier hele hoge bedragen in omgaan. Je kan er geld aan verdienen, maar het brengt ook verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee. Lees via de knop hieronder meer.